2008. augusztus 3., vasárnap

Félix Hunor keresztelője Segesváron

Zsuzsi Anyának az első unokatestvére. Közös nagyszüleik Mámesz és Tátesz. Tátesz nincs keresztelni tudó formában, ezért Zsuzsi és Thomas Bélut kérték fel a keresztelési szertartásra. Ez az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm.
Ha ezek a falak mesélni tudnának!
Félix Hunor (és egyben Ákos és Aba) üknagyapja Nagy Béla volt e templom első lelkésze, akkor épült. Utána Tátesz dédnagyapja (Nagy Ferenc). Itt kereszteltek minden unokát. Itt esküdtek örök hűséget Mamuék, Ferkóék, Pióék, Pancsiék, Rékáék, Danikáék. Itt rohant be Bélu és Isti 2-3 évesen angyalpucéron istentisztelet közben nagyapjukat keresve. Itt gitározott Anya minden év minden nagyhetén. Itt volt minden unoka lelkes betlehemes. Konfirmálás, karácsonyi ünnepélyek, éneklések. Itt volt Anya harangozó ötödikes korától, érettségiig. Még számtalan esemény. És most Jénából elhozták Félixet, hogy ebben a templomban kereszteljék meg unitáriusnak.
Keresztszülők: Isti (Zsuzsi öccse) és Xenia (Thomas nővére).
Én téged Félix-Hunor, megkeresztellek:

Az áldás előtt Bélu megkérte a sütanapos családot, hogy menjünk közel, álljunk körbe, és tegyük szomszédunk vállára a kezünk.

Dávid Ferenc a kijáratnál. Tirnován Ari Vid (Tátesz unokaöccse, Mamu első unokatestvére) alkotása. Mindig mögötte tartottuk a hatalmas templomkulcsot.
Az agyon koptatott fényképező-lépcsőn a család. Apa fényképez:

Nincsenek megjegyzések: